روانشناسي

 
 
استقلال طلبي در نوجوان | برآورده كردن نياز به استقلال در نوجوانان
|

استقلال طلبي در نوجوان، برآورده كردن نياز به استقلال در نوجوانان

استقلال طلبي در نوجوان يكي از موضوعات مهمي است كه ممكن است به چالش و تنش جدي در زندگي تبديل شود. در سنين نوجواني افراد نياز دارند تا هويت شان را پيدا كرده و به عنوان يك بزرگسال شخصيت شان را پيدا كنند. همين مسئله باعث مي شود تا به دنبال كشف محيط اطرافشان باشند و از والدين شان فاصله بگيرند.

والديني كه در مورد دوران نوجواني و مسائل مرتبط با آن دوران آگاهي ندارند اين مسئله منجر به نگراني آن ها مي شود.

در اين شرايط بايد آگاهي خود را در مورد ماهيت استقلال طلبي در نوجوانان و نحوه برخورد با آن ها افزايش دهيد تا بتوانيد بهترين ارتباط را با نوجوانتان داشته باشيد و به او كمك كنيد اين دوره را به بهترين نحوه ممكن پشت سر بگذارد.

همچنين مي توانيد از مشاور روانشناس كمك بگيريد تا در اين خصوص به شما كمك كند و عملكردتان بهبود يابد.

استقلال طلبي در نوجوان، چرا فرزندان از والدين فاصله مي گيرند؟
استقلال طلبي در نوجوان مي تواند نگراني هايي براي والدين به دنبال داشته باشد و اين مسئله تنش هايي ميان والدين و فرزندانشان به وجود آورد،

بسياري از والدين توقع دارند كه نوجوانشان مانند دوران كودكي مطيع آن ها باشند و بيشتر اوقات روز را با پدر و مادر سپري كنند.

اين در حالي است كه دوره نوجواني يك دوره بسيار مهم مي باشد و افراد در اين دوران نمي توانند تنها بر اساس انتظارات والدين خود زندگي كنند بلكه آن ها تمايل دارند درك دقيق تري از خود به دست آورند و در واقع به هويت شخصي برسند.

نوجوانان تمايل دارند به هويت يابي مستقل برسند و همين امر باعث فاصله گرفتن آن ها از والدين شان مي شود و با اين رفتار به پدر و مادرشان نشان مي دهند كه بزرگ شده اند.

آن ها در اين زمان بيش از هر زمان ديگري نياز دارند تا با هم سن و سال خود باشند و به گروه هاي مورد علاقه شان بپيوندند، زيرا آن ها احساس مي كنند اگر به گروه خاصي تعلق داشته باشند مي توانند به شكل گيري هويت آن ها كمك شود.

در اين دوران اگر والدين با شرايط اين چنين رو به رو شوند نبايد براي آن ها عجيب باشد زيرا فرزندان در دوران نوجواني اشتياقي بسياري به پيوستن به گروه دوستان دارند.

در اين شرايط والدين به جاي محدود كردن فرزندشان يا نگراني زياد، بهتر است نحوه نظارت غير مستقيم را ياد بگيرند و به اين ترتيب نوجوان را به طور نامحسوس در مسير سالمي قرار دهند.

زندگي مستقل
زندگي مستقل
استقلال طلبي در نوجوان، نكاتي براي والدين
بر اساس مطالبي كه بيان شده است نياز به استقلال از خانواده در دوران نوجواني امري طبيعي مي باشد و براي رشد رواني اجتماعي فرزندان بسيار ضروري است، در اين شرايط آن چيزي كه اهميت دارد چگونگي مديريت اين نياز، توسط والدين است.

در اين مقاله نكاتي را بيان مي كنيم كه به پدر و مادرها كمك مي كند تا در برخورد با اين موضوع رفتار سالم و مناسبي داشته باشند. در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم:

در برخورد با استقلال طلبي در نوجوان از واكنش هاي شديد بپرهيزيد
بسيار اهميت دارد كه در اين زمان بتوانيد واكنش خودتان را به درستي مديريت كنيد و با فرزندتان با صبوري، متانت و آرامش بيشتري برخورد نماييد.

والديني كه در برخورد با فرزندانشان كه تمايل دارد با دوستانش به بيرون برود و اوقاتي را بيرون از خانه سپري كند واكنش تندي نشان مي دهند به طور ناخواسته فرزندانشان را از خود دور مي كنند.

در حقيقت نوجواناني كه والدين شان اين طور رفتار مي كنند تمايلات بسيار شديد و غيرواقع بينانه اي در مورد استقلال طلبي آن ها شكل مي گيرد و اين مسئله اوضاع را دشوارتر مي كند.

، در اين حالت بايد والدين روي رفتار و واكنش خودشان كار كنند تا بتوانند خشم، عصبانيت و كنترل گري كمتري نسبت به فرزندشان داشته باشند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-استقلال طلبي در نوجوان | برآورده كردن نياز به استقلال در نوجوانان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/2/13 
زمان : ۱۳
[ ]